EN | FI

Photoshop-tutoriaalit

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Radial Blur Photoshopissa

Radial Blur filter Photoshopissa

03.11.2007 Kategoria: Photoshop
Hiljattain huomasin olevani vailla valokuvausideoita. En keksinyt mitään kiinnostavaa kuvattavaa. Minulla oli mielessäni yksi idea, mutta se olisi ollut liian vaikea valokuvata. Halusin ottaa valokuvan autosta, joka on kovassa vauhdissa. Halusin auton olevan terävä ja taustassa olevan liike-epäterävyyttä. Ajattelin asiaa ja päätin toteuttaa visioni Photoshopin avulla.

Jatka Lukemista...

Lasiset painikkeet Photoshopissa

Lasisia Web 2.0 -tyylisiä painikkeita Photoshopilla

01.11.2007 Kategoria: Photoshop
Nykyään lasiset napit näyttävät olevan hyvin suosittuja. Muita suosittuja nappeja ovat metalliset ja muoviset napit. Kaikilla näillä napeilla on yksi asia yhteistä: Ne ovat kaikki kiiltäviä. Jotkut kutsuvat tällaisia nappeja Web 2.0 napeiksi. Käyn tässä läpi kahden erilainen lasisen napin tekemisen Adobe Photoshop CS3:ssa. Molemmat lasiset napit käyttävät samoja periaatteita. Kun olet käynyt tämän tutoriaalin läpi, sinun pitäisi pystyä soveltamaan samoja periaatteita ja luomaan monia erilaisia lasisia nappeja.

Jatka Lukemista...

Valokuvan muokkaus Photoshopissa

Photoshopissa ja Camera Raw -ohjelmassa muokattu maisemakuva

06.10.2007 Kategoria: Photoshop
Puhun tässä digitaalisesta valokuvan muokkauksesta Adobe Camera Raw 4.0 -ohjelmassa ja Adobe Photoshop CS3 Extended -ohjelmassa. Puhun tyypillisistä valokuvanmuokkaustekniikoistani.

Jotkut väittävät, että valokuvia ei tulisi muokata, vaan jättää ne sellaisiksi kuin ne ovat.

Jatka Lukemista...

Soft Focus Photoshopilla

Valokuva, jossa on soft focus efekti

21.06.2007 Kategoria: Photoshop
Valokuvauksessa soft focus on linssin virhe, joka aiheuttaa sumentuneita kuvia. Soft focus -linssi puolestaan tekee tämän tarkoituksella sumentaen kuvaa, mutta säilyttäen kuitenkin kuvan terävät reunat. Näin kuvaan saadaan satumainen tunnelma. Soft focus -efektiä käytetään usein muotikuvauksessa.

Tämä tutoriaali kertoo yksityiskohtaisesti kuinka tehdää soft focus -efekti Adobe Photoshopissa. Soft focus luo satumaisen tunnelman valokuviisi ja se on erittäin helppo tehdä.

Jatka Lukemista...