EN | FI

Second Picture:

  • 3D-tutoriaalit
  • Photoshop-tutoriaalit
  • Valokuvaustutoriaalit
  • Valokuvan Sommittelu
  • Web-suunnittelu-tutoriaalit

Polygoni-mallinnus

Polygoneilla mallinnettu lusikka

06.06.2008 Kategoria: 3D (Modeling)
Tämä tutoriaali on tarkoitettu niille, jotka haluavat oppia luomaan 3D-malleja monimutkaisista kappaleista. Tämä on tutoriaali niille, jotka haluavat harjoitella mallinnustekniikkaa ennen monimutkaisemman projektin, kuten ihmisen pään mallintamisen aloittamista. Tässä tutoriaalissa luodaan lusikan 3D-malli. Lusikka luodaan käyttämällä polygoni-mallinnustekniikkaa ja subdivision surface -mallinnustekniikkaa.

Jatka Lukemista...

Valokuvia perheestä

Perhekuva

07.04.2008 Kategoria: Valokuvaus
Selailin hiljattain kokoelmaani perhekuvista. Valitettavasti liian moni valokuva on olemassa ainoastaan digitaalisessa muodossa DVD-levyllä. Minun pitäisi ehdottamasti teetättää enemmän paperikuvia. Perhekuvien selailu palautti mieleeni miksi pidän niistä niin paljon ja miksi jotkin niistä voisivat vedota myös muihin ihmisiin.

Jatka Lukemista...

Lisää 3D-tutoriaaleja
Modeling human head in 3DS MAX Cell shading in 3D Studio MAX Clay render with Mental Ray

Previous link separator Next

Yksinkertaisen tornadon luominen 3DS MAXissa

3d pyörremyrsky

27.01.2008 Kategoria: 3D (Animaatio)
Käyn tässä tutoriaalissa läpi yksinkertaisen tornadon luomisen 3D Studio MAXissa. Tornado luodaan pakottamalla partikkelit seuraamaan polkua, animoimaan polku muokkaajilla ja lisäämään niihin liike-epäterävyyttä. Tutoriaali on melko yksinkertainen, mutta tarvitset silti hieman kokemusta 3DS MAXista pystyäksesi seuraamaan tätä tutoriaalia.

Jatka Lukemista...

Photoshop-tutoriaaleja
Photo processing in Photoshop Radial blur in Photoshop Soft focus

Previous link separator Next

Huonoja valokuvia

Huono valokuva

12.01.2008 Kategoria: Valokuvaus
Vasemmalla oleva kuva on otettu Kreikassa Lesvoksen saarella Molyvoksen kaupungin edustalla. Oli myöhä ja olimme vaimoni kanssa menossa takaisin hotellillemme. Oli hyvin pimeää ja satama oli hiljainen. Huomasimme kuitenkin yksinäisen kalastusveneen työstämässä päivän viimeistä saalista. Ajattelin, että siitä saisi kiinnostavan aiheen valokuvalle. Näin kuvauksellisen näkymän ja valokuvasin sen, mutta valitettavasti lopputulos ei ole korkealaatuinen.

Jatka Lukemista...

Nopea Täsmäys salamalle

Etuala valaistu salamalla

03.01.2008 Kategoria: Valokuvaus
Aloittaessani käyttämään aloittelijatason digitaalista järjestelmäkameraa olin järkyttynyt huomatessani, että kamerani ei suostu käyttämään salamaa korkeammilla suljinnopeuksilla kuin 1/200 sec. Aluksi luulin, että kamerassani on jotain vikaa. Kävin läpi manuaalia ja Internetmateriaaleja ja vastaukseksi löysin, että kamerassani ei ole nopeaa täsmäystä salamalle (ainakaan yhdysrakenteiselle salamalle). Aikaisemmin olin käyttänyt Sony DSC-F828 bridgekameraa, joka pystyy täsmäämään salaman kaikille suljinnopeuksille. Olin ottanut tämän ominaisuuden itsestäänselvyytenä. Luulin, että se oli jotain, mitä löytyy jokaisesta digikamerasta. Olin tottunut käyttämään salamaa täytevalona kuvatessani korkeilla suljinnopeuksilla (1/500 – 1/2000 sec) kovassa keskipäivän valossa.

Jatka Lukemista...