EN | FI

Photoshop-tutoriaali

Second Picture on omistettu alkuperäisille tutoriaaleille 3D-grafiikasta, Photoshopista, valokuvauksesta ja WWW-suunnittelusta.

Radial Blur Photoshopissa

Valokuvamanipulaatio autosta liikkeessä

Picture 1. High speed car

03.11.2007 Kategoria: Photoshop
Hiljattain huomasin olevani vailla valokuvausideoita. En keksinyt mitään kiinnostavaa kuvattavaa. Minulla oli mielessäni yksi idea, mutta se olisi ollut liian vaikea valokuvata. Halusin ottaa valokuvan autosta, joka on kovassa vauhdissa. Halusin auton olevan terävä ja taustassa olevan liike-epäterävyyttä. Ajattelin asiaa ja päätin toteuttaa visioni Photoshopin avulla.

Auton valokuvaaminen

Punainen BMW

Picture 2. BMW is the car for my composition.

Halusin jotain kiinnostavampaa kuin oma Nissan Primera (96), joten menin kävelylle digikamerani kanssa ja löysin kuvan 2 auton. Päätin kuvata sen melko matalasta kulmasta tehdäkseni siitä hieman dramaattisemman.

Taustan valokuvaaminen

Tie, jossa on S-käyrä

Picture 3. Road with S-curve is the background for my composition.

Tietysti taustana olisi jonkinlainen tie. Halusin tien tekevän S-käyrän. Toivoin myös, että valokuvassa olisi puita syksyn väreissä. Valitettavasti talvi on tuloillaan ja suurin osa lehdistä on jo tippunut. Onnistuin kuitenkin saamaan hieman väriä kuvaani, kuten kuvasta 3 voit nähdä. Otin valokuvan samasta matalasta kulmasta kuin BMW-kuvankin. On erittäin tärkeää, että molemmat kuvat on otettu suunnilleen samasta kulmasta.

Photoshop-työskentely

Auton irroitus

BMW:n tausta on poistettu Photoshopissa

Picture 4. First I extracted the BMW from its background.

Tausta on vaihdettu Adobe Photoshopissa

Picture 5. Shadows and right scale make the car fit into the background.

Radial Blur on lisätty smart filtterinä

Picture 6. Photoshop's Radial blur is what makes this picture.

Radial Blur suodin luo liikkeen tuntua

Picture 6. Complete image. Radial blur creates the feeling of speed.

Ensimmäinen tehtävä on irroittaa BMW taustastaan. Koska auton ääriviivat koostuvat monista kaarista, päätin käyttää Pen Tool -työkalua valintojen tekemiseen. Se osoittautui nopeaksi ja tarkaksi menetelmäksi. Kuvassa 4 näet auton ilman taustaa.

Valokuvien yhdistäminen

Seuraavaksi yhdistän auton toiseen taustaan (kuva 3). Se on yksinkertainen drag and drop toimenpide. Aluksi auto näyttää tietysti siltä, että se on vain asetettu kuvan päälle. Ensimmäinen tehtävä kuvan parantamisessa on skaalata BMW sopimaan tiehen.

Luodaan varjo auton alle

Tällä hetkellä auto vaikuttaa leijuvan. Tämä asia voidaan korjata luomalla varjo auton alle. Varjo on erittäin yksinkertainen tehdä:

Laitetaan valot päälle

Alkuperäisessä valokuvassa auto on parkissa, joten valot ovat pois päältä. Jos haluan luoda illuusion autosta liikkeessä, tulisi minun laittaa valot päälle. Teen tämän käyttämällä samaa menetelmää, jolla loin varjon auton alle paitsi, että vaihdan tason Blending Modeksi Hard Light. Varjo ja valot näkyvät kuvassa 5.

Lisätään kuski ja käännetään autoa

Koska kuvasin parkissa olevan auton, minulta puuttuu kuski. Lisään itseni kuljettajan paikalle. En tee tässä paljonkaan työtä, koska kuskin voi vain juuri ja juuri nähdä. Käännän myös autoa yhden asteen myötäpäivään, koska auto on mutkassa ja kovassa vauhdissa.

Radial Blur suodin luo liike-epäterävyyttä

Photoshopin Radial Blur suodin laittaa kuvan todella toimimaan. Radial blur saa aikaan liikkeen tuntua kuvassa. Lisään Radial Blurrin smart filtterinä ja huolella rajaan efektiä maskia maalaamalla. Tällaisessa kuvassa Radial Blur -efektin tulisi olla voimakas kuvan etualalla ja vaimea kuvan taka-alalla (kuva 6).

Kuvan viimeistely

Lisään vähän kirkkautta ja kontrastia tehdäkseni kuvasta vieläkin energisemmän. Lopuksi peilaan kuvan koska auto ajaa väärään suuntaan ja rajaan kuvaa tehdäkseni sommitelmasta tehokkaamman. Kuva 7 on lopullinen kuva. Mitään vikaa kuvassa? No ainakin siinä ajetaan väärään suuntaan:)

Onneksi nykyajan digitaalisilla kuvankäsittelyohjelmilla, kuten Adobe Photoshopilla voidaan luoda kuvia, joita olisi muuten hyvin vaikea, ellei jopa mahdotonta luoda. Katso suurempi versio lopullisesta Radial Blur -kuvasta.